Dry needling l. kuivaneulaus


Dry needling l. kuivaneulaus on akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa, jossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijsitsevia trigger-pisteitä. Neulojen paksuus vaihtelee käsiteltävän alueen mukaan. Trigger-pisteet ovat kipeitä pisteitä lihaksessa, ja saattavat tuntua hernemäisinä pisteinä pinnallisissa lihaksissa. Trigger-pisteet aktivoituvat usein toistuvan rasituksen, kohonneen verenpaineen tai vaikkapa stressin  seurauksena. Tyypillisimpiä kuivaneulauksella hoidettavia vaivoja ovat mm. migreeni, erilaiset nivelsäryt,tenniskyynärpää sekä niska/hartia- ja selkäkivut. Kuivaneulausta voidaan tehdä turvallisesti lähes kaikille kehon osille,sivuvaikutuksena saattaa esiintyä ohimenevää arkuutta neulatulla alueella.


                                                DRY NEEDLING HOIDON ETUJA

-hyvä hoitovaikutus lihasperäisiin kiputiloihin

-parantaa nivelten liikkuvuutta ja vähentää lihaskireyttä

-koulutetun terapeutin tekemänä turvallinen hoitomuoto


Kuivaneulaus tehdään steriileillä akupunktioneuloilla, ja hoidon vaikutus perustuu neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Tilastojen mukaan 28 % potilaista reagoi hoitoon voimakkaasti, 64 % selvällä vasteella ja vain 8 % potilaista reagoi heikosti. Dn-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Dry needling-hoito perustuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sen neuroanatomisiin ja neurofysiologisiin periaatteisiin. Suomen ensimmäiset Dn-hoitajat valmistuivat joulukuussa 2017, mutta hoito on saanut alkunsa jo 1940-luvulla ja se on maailmanlaajuisesti hyväksytty yhdeksi kivunhoitomenetelmäksi.

Tervetuloa kokeilemaan kuivaneulausta ylä-ja alaraajojen kiputiloihin (migreeni, niska/hartia-alueen kiputilat ,tenniskyynärpää /golffarin kyynärpää, penikkatauti jne). Manuaalinen käsittely sisältyy aina kuivaneulaukseen !